Jag har varit man

Jag har läst Familjens projektledare säger upp sig och inser att förr i tiden var jag man. I boken beskriver hon sin frustration över att vara hela familjens hjärna, hela tiden ha koll på allt och veta var allt finns, vilka presenter som ska köpas, vilka kläder barnen behöver, se till att de är någorlunda matchade och städa, städa, städa.

Jag inser att förr i tiden, före barn, var jag mannen i vårt förhållande. Jag kommer ihåg när jag och Joxen flyttade ihop och köpte en ny stor dubbelsäng med extratjock bäddmadrass. Jag var så nöjd med den sängen den var stor, den var skön och den behövde aldrig bäddas, Den extratjocka bäddmadrassen höll lakanen så bra. Det var i alla fall vad jag trodde tills jag en dag ett halvår senare glatt delade med mig av mina tankar med Jox. "Det är inte bäddmadrassen som håller lakanen, det är jag som bäddar...." Jaha ja.

Efter att barnen kommit och efter många diskussioner med Joxen om vem som gör vad och hur ofta har jag lärt mig både vad som ska göras och att prioritera. Städtröskeln är hög, jag förstår faktiskt inte författarens nojor vad gäller ostädat hem och icke färgmatchade barn. Vad gäller gåbortspresent vill jag citera Zlatan "Vadå present, hon får ju Zlatan!" (Vi är ju inte bortbjudna så ofta heller att det är ett stort problem. Hoppas det inte är orsak och verkan.)

Vissa saker är dock kusligt mitt i prick, som kapitlet om de borttappade solglasögonen och vilka förväntningar som ställs på mamman respektive pappan.

Jag är inte man längre, men jag är väldigt glad att ha varit det. Jag är glad att jag inte lider när det knastrar under strumporna på köksgolvet eller när hallen ser ut som en spya av barnkläder. Då är jag glad att jag kan ta på mig mina manliga solglasögon och bestämma mig för att ta hand om det när det finns tid och ork. Och jag är glad att jag har en man som inte behöver instruktioner för hur ett hem ska skötas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0