på turné med "the Hansi unt Dosi show"

"The Hansi unt Dosi show" har varit på turné. Vi började på bvc för femårskontroll där vi träffade syster Lars. Jag hade fyllt i en enkät om deras utveckling och var lite besviken över att det inte fanns något svarsalternativ som visade deras språkliga briljans, men Dosi åtgärdade det snabbt med att kalla syster Lars för Lars bandage. Fem minuter in på besöket fick Lars möjlighet att avbryta alla berättelser om sår och plåsterallergier och kunde kolla synen, sedan var det dags att väga och mäta. Hansi hjulade genom korridoren medan Dosi sjöng "I sil konnekted med dajm" och sedan var det dags för sprutan. Vi hade olat innan vem som skulle få börja, både Hansi och Dosi ville vara först, men Dosi vann. Det gjorde ont, men med vaccinationspresenter inom räckhåll överlevde alla. Lars skickade oss sedan vidare till skolhälsovården.
Sedan var det dags för balett och eftersom det var en ny fröken fick föräldrarna sitta med och titta. Det började med samling. Dosi räckte snabbt upp handen:
-Idag när jag skulle väcka morbror Jojan, då ramlade jag i trappen. Jag har ont i mitt ben.
-Oj, stackars dig, hoppas det går bra ändå, sa fröken. Nu ska alla ban ställa sig på led efter mig och flyga flygplan.
-Flyga flygplan! Det har jag aldrig gjort. Men vi ska snart åka på semester och då ska vi flyga flygplan! meddelade Dosi.
Alla barn ställde sig på led efter fröken, sträckte ut armarna och flög genom rummet.
-Oj, jag kraschar! tjoade Dosi och flög i golvet. Sju andra barn kom också på att kraschlandningar var något de måste prova, men balettfrökens tålamod var fantastiskt.
Lektionen fortsatte på samma sätt. Hela tiden var Dosis lilla hand i luften och hon berättade om sin vaccination, om plåster, om tillståndet på hennes benskada mm, mm, mm.
Hon njuter av dansen, det är tydligt. Det märks att det var hon som drev igenom den aktiviteten. Hansi ansträngde sig enormt för att göra exakt som fröken sa, men verkar inte ha lika roligt som Dosi.

valvaka

Nu har vi i familjen som får röstat, men alla har tagit ställning. Puffen röstar som jag, Hansi röstar på mig och Dosi röstar på Sverige. Nu ska Hansi och Dosi sova och jag, Jox och Puffen ska ha valvaka, Puff har gjort i ordning the, ost och kex.
Puffen skämmer för övrigt bort mig, i torsdags följde hennes kompisar med hem och de hjälptes åt att laga mat, pasta carbonara. Min uppgift var att hälla av pastavattnet, annars styrde Puffen med järnhand.
-Pastan måste svalna innan vi häller på ost och äggsmeten, annars blir det äggröra!
Hon är upplärd av Nakna kockens kokbok och Jox i en underbar kombination. Precis som sin far lagar hon mat med kärlek, kanske till mig. Innan hon och tjejerna gick hem från fritids sa hon till sin fritidsledare:
-Vi ska laga mat så mamma får sitta och slappa.
Nu hoppas vi på uselt resultat för SD så att det blir som Dosi vill, att vi röstar på Sverige.

knäppisar

Hansi: -Ju längre man har en syster desto knäppare blir man.
Dosi: -Jag är inte knäpp!
Hansi: -Vi är knäppa båda två.
Dosi: -JAG ÄR INTE KNÄPP!!!!!
Hansi: -Uuuuuuuäääähhhh
Dosi: -Det låter illa!
Hansi: -UUUUUÄÄÄÄÄÄÄÄHHHHHHH!!!!!!
Dosi: -DET LÅTER ILLA!!!!

RSS 2.0