fräschfaktor

Hansi och Dosi har varit hemma från dagis i nästan en vecka. Först var Dosi sjuk och sedan har jag varit ledig. Igår började det klia i Dosis dagistarm och hon lääääääängtade verkligen dit. Hon drömde sig bort i soffan.
-G är så fräsch och cool. Hon är så snygg och fräsch.
Hansi instämde.
-Jaa, G är verkligen fräsch. Hon är fräschast i världen.

G är deras fröken, 50 + och mycket bestämd. Så bestämd att man inte riktigt vågar komma sent eller prata för högt. I alla fall inte jag.

-Är inte mamma fräsch då, frågade jag insmickrande.

Hansi teg och tittade upp i taket. Dosi klappade mig vänligt på armen, log uppmuntrande och sa artigt:
-Jo mamma, du är fräschast i världen!
Sedan mumlade hon i mungipan:
-Ungefär.....

Nu ska den ungefär fräschaste mamman gå ut med jobbet. Jag tog av mig skorna en stund och insåg att det inte var läge att åka direkt från skolan till festen. Fötterna drar ner fräschetsbetyget långt under ungefär. Något får mig att tänka på ädelost. Eller ost som stått i solen en stund. Så: först fotbad, sedan åka.


fixar fixet

Allt är fixat utom autogirot. Byrån är målad men ormbunken står kvar. Hansi och Dosi var positiva till förändringen men Puffen var mycket skeptisk, nästan tårögd, när hon såg vad jag gjort.
-Ska ALLT bli vitt här?

Nu har hon vant sig, eller så är hon bara snäll.

Imorgon ska vi till banken och fixa lånen och sedan spela kula. Kanske blir det lekpark också om Dosi får välja.

deklaration

Deklarationen är avklarad. Nu är det fruktstund som gäller att döma av ylandena från Dosi.

to do

Jag har en att göra-lista idag:

Ringa verkstaden (vi klarade inte besiktningen)

Fixa autogiro

Kolla grillattiraljer för ikväll ska vi grilla.

Deklarera

Städa toaletter (fixat, mer ajaxdoft än kiss numera)

rensa avloppet (hur funkar egentligen ett rensband? Jag har provat det på nästan alla våra avlopp och det går ju inte i någonstans. Värdelös pryl, ska slängas! Var är sugproppen? Det här rensandet går inte så bra faktiskt. Propprens kanske?)

Fixa barnvakt för dinner & movie (kanske redan på lördag...)

Dosi har beställt lekparkslek och jag har lite vaga planer på att måla en byrå, gräva upp en ormbunke, rensa bort leksaker, men det kanske blir imorgon.

Ganska lån lista men varje sak borde gå snabbt om man bara sätter igång. Nu.

Kalasat

Ja, vad hände på grillmiddagen? Vi gick dit vid fem, plockade fram lite grillsaker, blåste på grillen, åkte rutchkana och rumlade hemåt efter klockan tio. Faktiskt nästan halv elva. Dosi somnade, men Hansi och Puffen höll sig vakna och var på ett strålande humör. Det var jag med.

Dagen efter tog vi en ordentlig sovmorgon, Puffen gjorde ett försök att stiga upp runt sju, men jag fick henne att somna om och vi sov till nio hela familjen och åt sedan frukost ute. Mycket vårglassigt!

Igår var vi också på kalasmaraton, två kalas och en lunch hann vi med och nu är det bestämt att soppor ska bli min paradrätt. Eller jag har bestämt, Joxen minns fortfarande nudlarna som var min förra blivande paradrätt. Jag ska köpa en stavmixer och lite ärtor och sedan ska vi äta soppa minst en gång i veckan. God ärtsoppa som vi åt på lunchen igår.

spets

Gissa vem som skrev bäst på tentan då? Joxen var spets.  Jag som sett doktor House med honom några säsonger är inte överraskad.


Sedan i måndags är Puffen cykelburen. Plötsligt insåg hon att hon faktiskt kan cykla.


Nu ska Dosi ha sommartår innan vi går på grillmiddag.


hemligheter

När jag lägger Hansi och Dosi säger Dosi:
-Mamma, vi har en hemlighet i våra smyckeskrin!
-Jaha, vad spännande.
-Det är hemligt.
-Vad är det då?
-Det är....Dosi avbryts av Hansi som säger:
-Tyst, säg det inte, det är hemligt!
-Just ja, säger Dosi.
-Men kan ni inte berätta? Vad har ni i skrinen?
Hansi och Dosi svarar i kör:
-Ja!
-Nej!
Dosi knäcktes ganska snabbt och berättade under ivrigt hyschande från Hanna att de minsann har GODISAR i smyckeskrinen, godisar som de har hittat ute. Hansi ser besvärad ut. Jag ber dem att spara sina godisar till imorgon, för då är det ju lördag och då får man äta godisar, även om jag funderar mycket på var de har hittat dem, på gatan? Äckligt? Jag tjuvkikar helt fräckt och tycker att godisarna ser ut som godisar och inte äcklisar.

Jag går ut och lämnar dörren på glänt, som vanligt. Bakom mig hör jag tassande steg och helt plötsligt är dörren stängd. Mitt sjätte mammasinne vaknar och jag smyger fram till dörren, öppnar den och ropar:
-Aha!
Jag försöker låta som en hemlig agent eller något och tycker att jag är väldigt rolig. Det tycker inte Hansi och Dosi som börjar gråta, skräckslagna över att ha blivit tagna med handen i kakburken, eller smyckeskrinet i det här fallet. Hansi snyftar fram att Dosis godis var försvunnen och att hon skulle få en av Hansi som hade två. Dosi har gått runt idag och sagt att Hansi är den snällaste systern i världen och så är det kanske. De slutar gråta och får en extra omstoppning.

Just nu är dörren stängd igen, men nu får Joxen agera agent. Det verkar oskyldigt nog därinne. Inget förbjudet tugg. Jag vet numera vilket av mina barn som är en öppen bok och vilken som mer lutar mot musselsmusselstilen. Undrar om det kommer att hålla i sig när de blir större?

Sommarplaner

Vi har börjat fila lite på sommarplanerna. Idag bestämde vi att Puffen ska få gå i fotbollsskola i Hudarn en vecka i sommar, resten av familjen följer också med och hälsar på några favoriter. Hur kan en så liten stad vara så trevlig? När vi bodde där längtade jag ibland efter den stora stadens lockelser i form av fler affärer och större utbud av hämtmat. Men nu har vi ändå ett rullande treveckorsschema vad gäller hämtmaten (pizza, thai och sushi, pizza, thai och sushi, lite indiskt) och HM finns ju faktiskt överallt för inte blir det så mycket glamourös shopping bara för att det finns fler affärer. Hudarn är känt för att vara otroligt shoppingvänlig och det passar bra att dra vagn där. Nu kan man tom köpa latte!

Håll i hatten Hudarn, snart kommer vi!

Förresten, är det fler som vill ha sommarbesök?

brev med kram

När jag kramade Hansi godnatt sa hon att hennes kramar tycker om mig. Hela dagen. De tyckte så mycket om mig att de brukade skriva brev, stoppa ner sig i kuvert och skicka iväg sig till Sara.se.


mera bajs

Vi har haft finfrämmande från Singapore, Mick, i helgen. Han kom på fredagen, vi spelade lite spel och åt pizza på kvällen och dagen efter degade vi ute på verandan mest hela dagen.

När vi var inne på tredje koppen kaffe eller så kom Hansi ut och såg lite bekymrad ut.

-Mamma, du måste komma och hjälpa mig att skrubba toaletten! Den där pojkens bajs luktar så illa.

Med tanke på att vi alla varit på toaletten och kanske lite för att släta över sa Joxen:

-Men är du säker på att det var hans bajs då?

Hansi höjde ett anklagande pekfinger och pekade på stackars Mick.

-Ja, jag veeet att det var den där Dicks bajs!!!!!! I tvättstället!

Mick var hårdhudad nog att ha överseende med anklagelserna (som faktiskt var lite chokladtårtsbaksrester som Hansi misstolkat) och stannade på påskmiddag. Druvan med föräldrar och farbror Bobber dök också upp. Vi kunde sitta ute hela kvällen och halva natten. Mick, som Hansi tydligen fattat ett visst tycke för och även kallat "lilla vän", fick gå lite tidigare och missade lite Pripps blåstunder.

Musika, Pelsa, Hunsihunden och de andra

Hansi och Dosi och Puffen har fått påskpresenter av farmor. Hansi och Dosi fick varsin Polly Pocketdocka med tillhörande djur och började genast leka. Hansi bestämde sig omedelbart:

-Dockan heter Rosa, musen Musika och hunden Leila.

Jag var storligen imponerad av namnen och úndrade vad Dosis skulle heta.

-Dockan heter Martina, katten Pelsa och hunden Hunsihunden.

De har lekt loss hela dagen med Rosa, Pelsa och gänget, men innan de somnade meddelade Hansi att Musika numera heter Nisse Pettersson.

påskbio

Vi har varit på bio idag hela familjen och sett  "Pettson och Findus". Puffen gillade, Hansi blev uttråkad och Dosi höll sig rätt så neutral även om jag misstänker att dagens höjdpunkt för henne var att gå på ICA med mig. Vi har även varit påskkärringar och delat ut påskkort i grannskapet.


oj då....

Jag fick förstås Hansis sång på hjärnan och insåg att jag verkligen inte vill gå runt och sjunga att min mellandotter stinker som en gris. Hansi började gapskratta när jag sjöng, bet mig i tungan och försökte avsluta sången.
-Mammaaaa, det ska vara: Kalle Stinker, världens bästa gris

Jag har fått tillbaka tron både på Bolle och Hansis självkänsla. Hörseln däremot...dags för tops kanske?

en tand är lös

Vi har haft lite dataproblem här hemma, men nu har Joxen fixat det. Dessutom har Puffen tappat sin första tand!!!!!! Istället för en fladdertand har hon numera en liten glugg med en ny tand på väg upp. Den gamla tanden hämtade tandfen inatt, men innan dess höll det på att bli katastrof. Puffen skulle borsta tänderna och tänkte för ordningens skull tvätta även den tand som inte längre sitter fast i munnen och den försvann. Hon la den på kanten till tvättstället, hämtade sin tandborste och vips så var tanden borta. Tack och lov tittade jag i tidningskorgen under tvättstället innan jag började ta bort vattenlåset, för den hade gömt sig längst ner under lite toapapper och tidningar. Jag undrar varför det alltid ligger en sepentin av toapapper i badrummet? Är det någon som vill parta till det lite?

Hansi sitter i Puffens rum och sjunger: "Hanna stinker så mycket som en gris" om och om igen. Hon säger att de sjöng den sången på Bolibompa. Det undrar jag också över.

Nu ska vi gå ut i solen och pollenhelvetet.

RSS 2.0