Dosi dissar morgonmunnen.

Mysmorgnar, finns det något bättre? Kalla små barn som kryper ner under täcket och kramas tills de blir varma, men sedan blir de kalla igen och kommer tillbaka. Dosi kröp ner och gosade in sig i morse.
-Mamma, du luktar illa, men du är snäll.

livet som sit com

Tjejerna var på skratthumör i dag vilket fick oss att känna oss oerhört spirituella.
-Vi var på Ikea i dag....
MOAHAHAHAHAHAHA (vrålgarv från tjejerna)
-Vad köpte ni?
HOHOHOHOHOHOHAHAHAHA (tjejerna vrider sig av skratt)
-Lite ljus, några legolådor.....
IIIIIHIHIHIHIHAHHAHAAA (de dunkar huvudet i bordet och skrattar)
Det kändes som att vara med i en sit com, allt är roligt. Det var det faktiskt också.

konsten att komma till undre lagret

Vi har löst problemet med hur man kommer till undre lagret i chokladasken. På julaftonen åt vi glatt upp all chokladbitar utom de två förhatliga marsipanbitarna, jag offrade mig för familjen och tog romrussinen, men vid marsipanbitarna drar jag gränsen. Vilken tur att vi har två chokladasknoviser i familjen. Hansi och Dosi tog sig glatt an uppdraget och tuggade entusiastiskt i sig äcklisarna, till hälften, sedan upptäckte de att det inte var gott, men då hade vi redan kommit till undre lagret (Hansi och Dosi fick första paxen på bitarna där som tack för sin hjältemodiga insats).
Lösningen på problemet är alltså att skaffa en massa barn som för första (och enda) gången kan äta upp de sista två bitarna. Tvillingar är optimalt, eftersom samma barn inte kommer att vilja äta upp två äckliga bitar samma jul. Man kan hoppas på att minnet sviker till nästa år, så att det räcker med två nya barn vartannat år.
Att marsipanbitarna är kvar är en gåta, var det inte någon sorts omröstning vilken bit som skulle åka ut? Var den riggad? Tokröstade två entusiaster, antagligen syskonlösa, som för alltid fått i uppdrag att tömma första lagret utan någon att dela bördan med och som en konsekvens av detta vant sig vid smaken? Vilken bit var det som åkte ut? Var det körsbär i likör eller har den aldrig funnits i Paradisasken?

Tomten är snäll

Vi har spänt väntat på tomtens ankomst hela december. Frågan om det finns några snälla barn har ständigt legat i luften och alla har levt upp till förväntningarna efter bästa förmåga. På julafton var det extra spännande, det var så nära. Puffen spanade diskret om någon skulle lämna huset. Förra året var ju nämligen inte pappa hemma när tomten kom, det var ju konstigt. Hon erbjöd sig tom att vara en liten tomtenisse om det inte skulle komma någon tomte. Vid fyra ställde vi oss och spanade ut genom fönstret och kvart över såg vi någon komma gående på vägen. Puffen sprang en snabb vända genom huset, konstigt, alla var kvar? Tomten lämnade några paket till de snälla barnen och sedan utbröt öppningsinfernot. Alla blev gladare och gladare, hello kittyhusen var allt Hansi någonsin hade önskat sig, Dosi fick sitt hett efterlängtade scrapbookingalbum, Puffen blev överlycklig för sitt förkläde. Två enorma paket visade sig vara pulkor och garderobsmörkret skingrade sig för både mamma, pappa och barn. Jag är så glad att inte längre behöva spana förgäves efter vart mina Odd Mollykläder tagit vägen. Hädanefter kommer jag alltid att kunna vara snygg.

Dosi dissar julmaten.

Efter att ha rullat 100 köttbullar, gravat lax, gjort farmors goda siklåda, ägghalvor med kaviar, jansson, potatisgratäng, en underbar kantarellsås, stekt prinskorv, blandat sallad och en massa andra goda saker, var jag ganska nöjd när jag på julafton meddelade att maten var klar.
Dosi kom springande och frågade ivrigt:
-Vad blir det för mat?
-Det blir väldigt mycket gott idag.
-BLIR DET BLODPODDING?
Nej, ingen blodpodding på julafton och inte dagen efter heller. Idag är det annandagen och äntligen blir det matfest à la Dosi. Hansi får snabbnudlar, så alla blir äntligen nöjda. Inga äckliga hemgjorda köttbullar, inga konstiga korvar med segt skinn, inga ägg med äckliga kulor på, ingen konstig fisk. Ordningen är återställd!

nöden är kreativitetens moder

Dosi har önskat sig en hello Kittydator i julklapp. Hon har önskat och önskat, men tyvärr är alla datorer slut. I leksaksaffären och på nätet är det slut i lager och de andra barndatorerna ser tråkiga ut (tycker jag i a f). Men eftersom jag var den enda i familjen som blev utan chokladkalender i år har Jox köpt en chokladask åt mig (merci Joxen!). Askens form påminner väldigt mycket om en laptop och efter en timmes idogt pysslande har Dosi byggt sig en egen dator med tangenter, styrplatta och ett spel med en mamma som plockar blommor och hjärtan. Nu sitter hon bredvid mig och spelar sitt spel på sin egen dator.
Annars julstädar/pysslar vi mest.

jultraditioner

Vi har bakat årets traditionsenliga pepparkakshus. Precis som sig bör krossade vi en husdel och fick limma ihop den med smält socker och precis som sig bör brände jag mig på fingrarna. Det är spänningsmomentet i husbygget, alla vet att det ska hända, men inte när eller hur illa. Jag varnade tjejerna för sockret innan vi började och sa att det var varmt och att jag skulle bränna mig, men att det räckte med mig, för det är tradition. Tjejerna hejade, tittade spänt och uppmärksamt och blåste och ojade när olyckan skett, helt traditionsenligt.
Sedan dekorerade de husetmed nonstop och grön och rosa glasyr.

Lusselelle

Vilka blev väckta i morse av ett fullfjädrat skönsjungande luciatåg bestående av en lucia och två tärnor? Jo, jag och Jox! Helt plötsligt hörde vi luciasången och tjejerna kom inskridande i sovrummet anförda av Puffen med en bricka med lussebullar. Kaffe hade hon fixat också, men jag hade gett stränga order om att hon inte fick hälla upp det och bära med sig det. Efter luciasången och ett extranummer av Dosi som var mest sångsugen gick jag upp, fotade tjejerna och drack lite kaffe. Puffen berättade att hon hade vaknat och gått in och väckt Hansi och Dosi, det hade varit lite svårt att få upp dem, men till sist hade Hansi pallrat sig upp och tagit på sig luciasärken och när hon var klädd vaknade Dosi.
Härligheter, ny tradition!

en liten sköldpaddsbebis

Hansi har varit min lilla sköldpaddsbäbis idag. Jag vet inte riktigt vad det innebär mer än att jag är sköldpaddsmamman och hon är sköldpaddsungen som vill ligga under mitt skal. Hon är så liten att hon bara kan gå på frambenen.
-Dosi och Puffen är två barn som är födda i Kina och jag är en liten sköldpaddsbebis som du hittade på ett barnhem.
-Ja, och då sa jag, vilken söt liten sköldpaddsbebis med lockigt hår. Vill du följa med mig hem lilla sköldpaddsbebis?
Hansi ser mycket nöjd ut
-Men du får bara följa med mig hem Hansi, jag vill inte att någon annan mamma kommer och tar dig. Jag vill ju ha min lilla sköldpaddsbebis.
Hansi ser ännu mer nöjd ut.
-Nej, jag ska bara följa med dig, annars blir du så ledsen.
Hon tänker en stund och skrynklar plötsligt ihop hakan och börjar gråta lille Skutt-tårar vid tanken på hur ledsamt det skulle vara om jag inte hade min lilla sköldpaddsunge. Sedan bestämmer vi att hon aldrig ska flytta hemifrån.

RSS 2.0