gräsmatta

Hansi, min lilla smuttefilt, kryper upp tätt intill och säger:
-Mmmmm, du är så gosig mamma, det är så mysigt att ligga på dig, du är som en skön och varm gräsmatta.

lady gaga

Jag har för tillfället röda bikinitrosor ovanpå mina strumpbyxor. Hur gick det till? Jo.....
Vi åkte för att handla examensklänningar till Hansi och Dosi. Puffen tyckte inte att hon hade något behov, för hon hade redan 21 klänningar. Jag har inte kontrollräknat, men Puffen brukar ha snorkoll på allt, så det är säkert så. I bilen lyssnade vi på radio och de pratade om lady Gaga. Vi pratade lite om henne, vad hon brukar ha på sig, vad hon heter på riktigt och spekulerade i varför hon klär ut sig/upp sig. Vi pratade om hennes tomburksfrisyr, Puffen tyckte att det vore äckligt med ölburkar i håret, men coca cola skulle gå bra. Vi kom på att vi måste prova, så fort vi kom hem skulle vi klä ut oss till lady Gaga. Jag skulle vara mamma Gaga, Puffen puffy Gaga, Hansi hansi Gaga och Dosi Dosi Gaga eller Lola Gaga. Joxen skulle få vara papparazzi när han kom hem från jobbet och fota vartenda steg vi tog.
Väl hemma kollade vi på YouTube och googlade bilder, vi måste ju veta exakt vad vi ville efterlikna. Sedan började vi med Puffy Gaga. Vi struntade i tomburkarna och rullade upp lite hår på papiljotter istället. Vi sminkade med mycket läppstift, det var viktigt hade vi förstått. Mycket ögonskugga, lite rouge, sedan röda paljetter över pannan. Puffy Gaga tyckte att det blev lite tamt och målade på ett par ögonbryn och pudrade lite också. Vi rotade i garderoben och hittade en gul genomskinlig tröja som blev en kort liten gagaklänning. Till det nätstrumpbyxor. Vi hade ju förstått att lady Gaga gillar att ha underkläderna på kläderna, så lady Puffy drog på sig ett par gula trosor som vi tyckte passade bra till tröjan/klänningen utanpå strumpisarna.
Hansi Gaga fick lite mindre smink, bara ögonskugga och läppstift, men desto mer paljetter runt ögonen och i pannan. En ballerinadräkt ovanpå strumpbyxorna blev perfekta kläder.
Dosi Gaga vägrade.
Puffy Gaga och Hansi Gaga tog med gemensamma krafter hand om sminkningen av mamma Gaga, väldigt mycket ögonskugga och paljetter blev det. Någon måste ju få prova pantfrisyren och eftersom mamma Gaga är den som har längst hår blev det jag som gjorde det. Passande nog hade jag redan strumpbyxor och tröja på mig, så det var bara att ersätta kjolen med ett par bikinitrosor och börja fota.
Puffy Gaga och Hansi Gaga poserade loss men var lite besvärad av mammarazzin, vad hände med privatlivet? Måste man ställa upp på bilder bara för att man är känd? Måste mammarazzin fota överallt, tom på toaletten?
Puffyrazzi fotade hon med och sedan kom papparazzi hem och tog över kameran.
Nu är vi avsminkade, rullar och burkar är utkammade ur håret, men bikinitrosorna är fortfarande på. Men jag öppnade inte för fiskförsäljarna.

sjukt sjuk

Jag längtar efter tjejerna. Jag jobbade i lördags, kände mig pigg trots tidig morgon, kom hem och var med ens så slut. Halsen skrapade, orken var borta. Söndag och måndag har jag varit däckad. Tjejerna med Dosi i spetsen har varit mina hjälpredor, hämtat vatten, suttit med sina kalla händer mot min panna, ritat teckningar som ska pigga upp. Men jag har knappt märkt dem. Joxen har fått fixa allt och som han har fixat. Han har städat i rörornas röra, Hansis och Dosis rum, slängt alla trasiga barbiesar, sorterat bort alla barbieskor och gömt dem för framtida behov, slängt alla bisarra pryttlar som man inte vet vad de är. Fast jag hasade upp ur soffan och räddade Dosis hemgjorda dator.
Min uppgift i går var att hämta barnen, tänkte sätta mig i Volvon och köra till dagis men biljäveln startade inte. Igen. Jag trodde vi hade kommit förbi problemen med bilen. Det  blev promenad på darriga ben i stället. Drömmen om SUV väcks igen.
I dag laddar jag för att orka lägga Hansi och Dosi.

ny fröken

Det har tydligen börjat en ny fröken på dagis. Hansi berättar att hon inte vet vad hon heter, men att hon har torra läppar och ser trött ut.

Mormor och morfar och mormor

Mormor och morfar och mormor har varit på finbesök på väg till Tallinn. Det var uppskattat. Men Hansi var lite orolig, hur gamla är de egentligen?
-Mormor, har du kvar alla tänder? frågade hon bekymrat.
Ja, man vet ju aldrig med gammfolket.

Valborg

Jag har kört högtryckstvätten på trallen i helgen. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig första gången, så jag drog fram den en gång till. Mmmmmmmm. Nån som inte tror att vi 30-something kan roa oss?

RSS 2.0