bibliotek

Puffen har varit på biblioteket med skolan, så vi gjorde ett eget besök och skaffade henne ett eget lånekort. Hon fixade allt själv, sa adress och telefonnummer och hittade på en egen superhemlig kod till kortet. Själv stod jag full av beundran och tog mentala foton eftersom det kändes lite överdrivet att hala upp kameran på riktigt. Men hon var så stor, seriös och söt.

Sedan lånade hon världsvant böcker åt oss alla, knappade in den hemliga koden och drog böckerna. Hon behövde ingen hjälp, hon visste precis hur man gjorde. Hon kan så mycket!

videkissar

Idag såg vi en kruka med videkissar. Dosi kvittrade glatt:
-Titta mamma, kissblåsor!

två läskiga

De två mest skrämmande personerna på tv just nu är Hasse Aaro och Anna Skipper. Hasse Aaro är alltid lite otäck när han med domedagsstämma står och mässar om olika brott, jag byter alltid kanal och tänker på hur rädd jag skulle bli om jag mötte honom i en mörk gränd.

Anna Skipper.....Undrar vad hon skulle säga om vårt köttbullsberg? Köttbullarna skulle flyga medan hon skrek åt oss att vi förgiftar våra barn med skräp. Hon skulle mura in mig vid spisen med min årsförbrukning av choklad och tvinga mig att mixa ihop vetedrinkar. Och sedan dricka dem, huvva!

fisk surprise

Jag väntar på en kokbok i serieform med tydliga foton på alla moment i matlagningen. I dag när jag fixade med middagen lekte Puffen och hennes kompis att jag var matmonstret. Jag skrockade inombords, de skulle bara veta hur rätt de hade. Det fick de ju veta när de väl började äta, fisk surprise stod på bordet och ligger numera på tallrikarna betygsatta som stjärna. Det är ett glädjebetyg att döma av matlusten. Fisk i curry kommer det att dröja innan vi äter igen.


I efterdyningarna ...

I efterdyningarna av cocktailpartyt i går leker vi Askungen. Jag är styvmor och måste prata malligt hela tiden. Hansi är Grabella och Dosi är Katrubella. Jojan fick vara Askungen och blev beordrad att städa golven, men nu har han åkt hem så vi är lite vilsna vad gäller städningen.

Jojan har gjort en storartad insats hela helgen, morgontidig lek med tjejerna och god fisksoppa igår, både mat och sovmorgon för de vuxna delarna av familjen i Röda hästen vilket är otroligt uppskattat.

morgondagen

Jag fyller år imorgon. Under den ynka kvart jag tillbringade med mina fina idag (det var kanske längre men det kändes som en kvart) frågade jag om de hade någon present åt mig. Båda ryckte till och ställde sig nästan i givakt. De utbytte oroliga blickar som sa, oj då, nu blev det knivigt och Hansi sa:
-Jo, men pappa har faktiskt sagt att vi inte får säga något.
-Nej, vi får inte berätta något alls, fyllde Dosi i.

Herregud så spännande!

fat camp

Joxen var borta förra veckan vilket inte gav några alternativ till egenproducerade middagar. Den här veckan har jag också stått för en del matlagning eller vad man ska kalla det. Ja, jag har faktiskt lagat mat och inte bara värmt helfabrikat. Friskt vågat hälften vunnet. Dessutom har jag gått ner tre kilo. Jag ser ett samband här, Joxens mat njuter jag av att äta, jag tar om och om igen. Min mat är jag less på redan när den landar på tallriken. Det blir inga omtag, jag följer strikt regeln "ät upp det du har på tallriken". Nu funderar jag på att starta fat camp i sommar. Tungt kroppsarbete med städning och husreparationer och min mat. Kan det vara nyckeln till en hälsosam livsstil? I alla fall för någon annan än mig?

docksnack

Igår tog Joxen Puffen till skolan så jag och Hansi och Dosi fick ligga kvar i sängen en stund. Jag somnade om förstås med en liten gris i varje armhåla och vaknade av små försiktiga röster som viskade:
-Vad söt hon är när hon sover...
-Titta vad fin hon är...
Det var Hansis docka och Dosis rådjur som pratade samtidigt som de klappade min kinder.

Jag njöt och lyssnade på konversationen men sedan blev dockan och rådjuret osams och började slåss, fortfarande i mitt ansikte. Då gick vi upp och åt frukost istället.

Mör

Nu är det non stop utvecklingssamtal som gäller. Ärligt talat känner jag mig lite utvecklings själv, men nu är det bara två kvar.

Grattis mamma!

Världens bästa mamma fyller år idag men passar på att försvinna så man inte får säga grattis ordentligt! Nu sover hela gratulationskören, men vi ringer imorgon så du får lite skönsång en dag försent! Vi tänker på dig på din födelsedag, hoppas den har varit toppen!

tystnader

Vi har för mycket godis hemma nu och det resulterar ibland i tystnader. Vissa tystnader är pinsamma, vissa är bara sköna och vilsamma, vissa visar att det är bus på gång. Som i morse, Hansi och Dosi lekte med Barbie i Puffens rum, kvittrade och pratade och hade sig. Så blev de knäpp tysta. När jag kollade hade Hansi lyckats hitta Puffens skattkista fylld med godis som hon gömt i sin garderob. Hon hade även lyckats låsa upp den och börjat tugga i sig. Hon var väldigt oskyldig och väldigt tyst. Busigt tyst.

bitterfittan

Jag och Puffen har diskuterat Bitterfittan. Puffen blev helt chockerad när hon fick höra att det faktiskt finns pappor som inte gör något hemma, inte lagar mat, inte dammsuger, inte är pappalediga. Heja Puffen!

Mello 09

Nu är det över! Efter sex veckor har vi lärt känna varandras musiksmak lite bättre. Vi vet att Nanne gillar lite tuffare musik än Linnea och så här i sluttampen kom Puffen på en ny röstningskategori: ketchup, för låtar där man inte riktigt kan bestämma sig. Hur bra var egentligen EMD? Ketchup! Var Malena hjärta eller mick? Ketchup!

Nu måste vi verkligen bestämma oss för x-box eller Nintendo så vi kan prova spela singstar med melodifestivalen 09 och vinnarlåten. Kommer la voix överhuvudtaget att vara med? Plupparna kommer att hoppa som tokar! Var det här verkligen så övertänkt alla telefonröstare? Eller var jurygrupperna som inte var så imponerade av låt nummer 11 köpta av Nintendo?

Hjärtebarn

Hansi och Dosi har dominerat på hjärtmottagningen idag. De skulle göra ett ultraljud för att se om deras hål i hjärtat hade slutit sig (om det krävs en mer medicinsk förklaring ska jag be Joxen gästblogga, jag är bara nöjd med resultatet, Dosi helt hålfri och Hansi med en minimal öppning som ska kollas upp igen någon gång innan hon tar studenten).
 
De var på ett strålande humör, mycket modiga. Dosi har defenitivt glömt sin läkarskräck. När de träffade sjuksköterskan som skulle ultraljuda dem frågade de i kör:
-Får vi klistermärken?

Det fick de.


gullungar

Jag är så stolt över mina fina gulletjejer. De är så otroligt duktiga på morgonen, klär på sig ytterkläderna själv och med gott humör och står och väntar medans jag springer runt och letar mina jeans, Puffens fruktlåda och andra saker som man inte riktigt vet var de tagit vägen.

När jag hämtade dem sprang de runt i lekhallen, överlyckliga. Dosi hade röda kinder och ångade som hon inte gjort sedan vi var på leklandet senast. De hade visat sina tatueringar för alla på dagis, alla fröknar, alla barn och alla föräldrar åtminstone en gång. Hansi är lite uttråkad av lilla avdelningen, hon vill vara på stora hela tiden.

Idag hade vi en trevlig ickebränd middag. Hansi berättade att de fått äta och vara på läsvila på stora avdelningen och var mycket nöjd. Jag ville berömma dem för att de varit så duktiga på morgonen och sa:
-Vet ni, jag har varit så nöjd hela dagen! Vet ni varför?
-För att pappa är bortrest! svarade Puffen blixtsnabbt.
Nja, inte riktigt rätt svar och Puffen hävdade sedan att hon bara skojade.


idag

idag van jag 10 kronnor.

köttbullar

Idag är det bevisat: kolbullar är lika gott som köttbullar!

Köttbullar är alltså ett säkert kort.

tatueringar

Jag har tre lyckligt tatuerade tjejer hemma. Puffen var på kalas i söndags och fick en tatuering i godispåsen, en vacker lila fjäril. Dagen efter kom födelsedagsbarnet hem till oss och lekte och hade med sig varsin tatuering till Hansi och Dosi med, två örnar. Fort var det gjort och tatueringarna satt på handlederna. Nu förevisas de glatt för grannar, Puffens fröken, sjuksystern på skolan och farbror Bobber, kort sagt alla de träffar. Imorgon ska de stoltsera på dagis. Jag anar dock ett problem, tatueringarna är inte vattenfasta och det vet tjejerna om. Som Hansi sa:
-Jag ska aldrig mer bada i hela mitt liv! Aldrig duscha, aldrig bada. Aldrig mer. Det ska jag bertta för pappa när han kommer hem.

Så  nu vet du Joxen.

det förbjudna ordet

Dosi är besatt av blodpudding. Om hon fick välja skulle hon äta det morgon, middag, kväll. Hon kan inte få nog.
Jag: -Vad vill ni äta idag?
Puffen: -Pannkaka!
Hansi: -Hydlar!
Dosi: -Blodpodding!

Kommer hon in på blodpuddingspåret är det kört, då duger inget annat. Därför är blodpudding ett förbjudet ord. När jag hämtade Hansi och Dosi på dagis en dag diskuterade vi kvällens mat.

Jag: -Ikväll ska ni få något riktigt gott!
Rolig dagisfröken:-Vad kan det vara? Pölsa kanske? Eller kanske.....blodpudding.
Jag (inombords): -Nej! Det förbjudna ordet!!!!!!!
Dosi: -Ska vi äta blodpodding? Jag ska få blodpodding!!!! Hurra! Blodpodding, blodpodding, blodpodding.
Jag: -Det blir köttbullar....
helgen innan

Mormor och morfar och mormor var på besök i helgen. Jag tycker de ska flytta hit. De kanske kan bo i vår källare. Varje morgon har de tassat upp och lekt med barnen och gjort kaffe och goda mackor. På kvällarna har vi spelat kort (min hjärna har stängt av, jag kommer inte ihåg vad spelet heter, men man kommer på köpstopp vid 45)

Jag har fått födelsedagspresenter som faktiskt har fått mig att njuta av bad, ett stativ som man kan ha boken på i badet så den inte blir blöt och sladdrig och en pussmunskudde till badkaret som tar bort lite av pressen från min beniga röv vilket gör det lite mer njutbart att bada. Vi har badat nästan varje dag, jag själv med en Fokus, jag och Puffen och jag och Hansi och Dosi.

Jag fick också ansiktskrämer som kommer att hålla botoxen borta några år till.

Men, igår åkte de och imorse åkte Joxen till Lund. Det blir så tomt i huset när Joxen åker bort, han är trivselfaktorn i familjen. Nu kommer det bara vara ett vanligt hus ända till på lördag. Fast fullt av fina barn förstås.

Joxen kom hem!

Efter en ljuvlig helg med mamma och pappa är allt bara måndag, riktig rövmåndag. Efter att ha frossat i god mat står jag ensam i stekoset från brända hamburgare, brända ägg och pommes. Ja, pommesen var också rätt bränd, men ändå lite kall i mitten.  Konstigt hur det kan bli. Barnen åt artigt, men inte mer än de behövde. Jag tuggade glatt i mig som den förebild jag försöker vara utan alltför uppenbara grimaser. Alla fick frukt trots att de inte ätit upp. Man vill ju inte att de ska svälta. Ögonen och näsan svider av dimman som svajar genom huset.

I morgon står det köttbullar på menyn, på onsdag korv, torsdagen en kombo av blodpudding och pannkaka. Kan en veckomeny bli mer oinspirerad? På fredag festar vi till det med pizza, hurra för hämtmat! Jag har inte vågat tänka på lördagen ännu, kanske har vi tynat bort då?

Någon gång ska jag gå matlagningskurs. Kanske italiensk mat. Snabba pastarätter som inte inkluderar köttbullar. Eller snabbmakaroner.

Hälsovecka

Puffens skola har hälsovecka och Puffen tar det på blodigt allvar.

-Är det här nyttigt? är den ständiga frågan när vi ska äta.

Igår frågade hon om bladspenat var nyttigt. När jag sa att det var otroligt nyttigt åt hon upp tre blad, grimaserande, samtidigt som hon pratade om hur nyttigt det var. Hon ville absolut inte ha en muffins med sig till utflykten idag, för det var inte nyttigt. Hon äter turkisk yoghurt till frukost, inte för att hon är överförtjust utan för att det är nyttigt. På lördag ska hon göra hälsogodis till mello, frysta frukter och kokossmulor, morotsstavar och dipp.

Vi har även letat ord på q idag, de ska arbeta med bokstaven q på tisdag och Puffen vill vara förberedd. Vi har kommit på quilt och quisling. Några andra förslag?

Älskade barbieslott del 2

Imorse komtre klarvakna och glada tjejer ingalopperande till oss kl. 5.59.

-Får vi leka? undrade de ivrigt.

-Öh, ja, lek med barbieslottet, muttrade deras mor efter att ha lyckats öppna ögonen och förstått vad klockan faktiskt var.

Det gjorde de, övriga familjen sov vidare.

mormor och morfar och mormor

Jag: Vet ni vem somksa hämta er på dagis? Mormor och morfar!
Dosi: Jaaaaaa! Hurra! Mormor och morfar! Men, kommer mormor också?
Jag: Jaa.....
Dosi: Hurra, mormor och morfar och mormor kommer och hämtar oss!

Det var härligt att komma hem när mormor och morfar och mormor var i farten. Morfar stekte pannkakor och mormor arrangerade melodifestival, alla tjejer var utklädda,glada och tävlade om vem som sjöng högst. Sen åt vi krabba och räkor och drack bubbel för att fira födelsedagsbarnet.

Nu har de åkt, men de kommer tillbaka imorgon.

Joxen och Puffen spelar Fia med knuff, men jag får inte vara med för jag vinner jämt. Puffen skämdes lite,men stod fast vid beslutet. Det är helt enkelt inte kul att spela med mamma trippelsexa Sara.

toppendag

Vi har en toppendag idag! Fint väder och kramsnö och nu ska vi baka till morfar och mormor och mormors besök imorgon. Morfar är i Hansis och Dosis värld morfar och mormor och mormor är bara mormor. Det kanske är samma rockstjärnestatus på henne som Madonna och Prince, vad vet jag? Hansi och Dosi är i extas över morfar och mormors kalas och ville gärna köpa prinsesstallrikar till honom när vi var och handlade. Jag tror att vi har en hemma som han kan få istället.

Nu är det snart bakdags, det är lite hemligt vad det blir, men det är rosa tema.

Hansi tycker att mycket är coolt och fräscht just nu. Hennes Barbie är cool och fräsch när hon har borstat håret, Hansi själv är cool och fräsch när hon har solglasögon. Igår tyckte hon att jag var cool och fräsch men hon är lite bekymrad över att mina bröst verkar krympa. "Snart försvinner dina tuttar mamma" sa hon.Tur att det finns bröst på burk.

Bjud hem oss!!!!!

Finnes: Familj bestående av tre välartade flickor och två sällskapssjuka vuxna. Vi gillar spel, mat och barbiesar.

Önskas: Sällskap på snabba middagar, på bortaplan.

Vi har varit och hälsat på hela eftermiddagen. Vilken underbar dag, även om jag inte var den rocker i guitarhero jag hade föreställt mig. Tjejerna var också nöjda. Vi konstaterar stolt att vi återerövrat gåbortstilen. Tiden då jag satt begravd under en hög med barn och önskade mig ett sugrör till kaffet alternativt taxi hem är över. Vi är på banan. Tjohoooooo!

älskade Barbieslott!

Barbieslottet kan vara det bästa jag någonsin köpt! Puffen berättade att hon vaknade 6.15 imorse och gick upp till toaletten där hon träffade Hansi. Eftersom Dosi sov smög de in i Puffens rum och började leka med slotten (inte hemmabygget dock). Efter en stund anslöt sig även Dosi och de lekte koncentrerat i två timmar innan de tassade in till mig och begärde frukost. Nu leker de igen och allt man hör är skratt, sång och förställda Barbieröster. Det är underbart!

RSS 2.0