så brukar det låta

Till Joxen:

-Har du barn?
-Ja, tre tjejer, en sexåring och två treåringar.
-ÅÅÅÅÅÅÅH, tvillingar, det måste var kul.
-Hm, tjo.
-Är det enäggstvillingar eller tvåäggstvillingar?
-Tvåäggs.
-Åååh!


Till mig:

-Har du barn?
-Ja, tre tjejer, en sexåring och två treåringar.
-ÅÅÅÅÅÅÅH, tvillingar, det måste var kul.
-Ja, jättekul!
-Är det enäggstvillingar eller tvåäggstvillingar?
-Tvåäggs.
-Åååh! Vad gulligt! Hur gammal är du förresten?
-34
-Va! Jag trodde du var 20! Hur är det möjligt! 34? Du skämtar! Har den där magen rymt tre barn?!

Ungefär så iallafall. I mina drömmar.

ö

Puffens klass har kommit till bokstaven ö och därmed avslutat alfabetet idag. Alla barnen brukar få sitta i ring och säga ord som börjar på den aktuella bokstaven, jag var med på samlingen runt bokstaven U. Då föreslog barnen ord som ute, Ulla, ur och uggla.

Idag var det alltså dags för ö.

-Vilket ord var ditt ö-ord idag?

Puffen ser klurig ut och svarar:

-Mitt ord är ingenting för barn sa fröken.

-Jaha, vilket var ditt ord då?

-ÖL! Jag ritade en ö med en palm med öl i och en ökenråtta som simmade i vattnet.

Själv undrar jag om fröken kommer att skicka en Övervakare hitt för att Överse att inte Puffen Öser i sig.

Hansi funderar

-Bajs ser ut som, hmmmm, choklad. Sån choklad som man dricker, eller kanske sån som man äter....

Sedan ville hon att jag skulle låtsas vara en mormor. En med brunt hår och glasögon. Bara en liten stund så hon inte skulle längta så mycket.

surdeg

Jag är något av en surdeg för tillfället. Joxen lever highlife på psykakuten och jag försmäktar ensam hemma i gröna sköna. Nåväl, inte helt ensam men rätt så sur. Och degig, iaf enligt Hansi.

Jag såg i kors när jag hämtade Puffen och hon meddelade att hennes kompis skulle komma hem till oss idag och springa genom vattenspridaren. Det visade sig vara ett lyckokast, fyra lyckliga tjejer trotsade kallvattnet och skrattade sig genom timmen innan mat.

Imorgon kommer mormor och morfar och mormor till sina gullungar. Det var väldigt viktigt för Hansi att hon skulle få ringa och fråga om hon fick vara deras gullunge. Hon ringde, men vågade inte riktigt fråga. Dosi fick luren och frågade direkt. Hansi fick luren och snackade runt i en kvart eller så och fick till slut ur sig den viktiga frågan. Så nu finns här två officiella och en inofficiell gullunge här i röda hästen som ivrigt väntar.

ooooops.....

Oj då, var det så genomtänkt egentligen? Jag har alltid sagt att jag inte vill att mina tjejer ska börja rida, bli hästtjejer som bara pratar hästar, är besatta av dem, tillbringar all sin tid i stallet och drabbas av stallhierarkin och träffar hästkillar som fått drag av bock pga sin ensamma position som ende tillgängliga man i hästarnas underbara värld. Jag vet inte var det kommer ifrån, kanske någon tv-serie på 80-talet, någon hästbok eller tidning, jag vet inte.

Trots fördomarna åkte vi på hästens dag i söndags och tittade på riduppvisningar och provade rida.  Puffen red på Sky, Hansi på Cassandra och Dosi på Chirac. De älskade det. Idag frågade Puffen:
-Får jag börja på ridskola?
-Det vill jag med, sa flickan som tidigare hette Hansi men numera kallar sig Cassandra.
-Jag med, eller, jag menar, jag vill gå på riddagis, sa Dosi som var minst imponerad av ridturen och försökte bryta efter halva. Hästen var ju så hög.

Vi får väl se hur det här ska utveckla sig. Vi borde ha tänkt på att detta skulle komma, att det inte bara var en oskyldig söndagsutflykt vi gav oss ut på. Snart vill de väl spela golf också, en annan sport som gör mig djupt misstänksam. Hansi har i a f gjort en volt idag, eller vad det nu heter när man står på händer och slår runt, så hon kanske kan tänka sig att börja på gymnastik istället. 

konst

Puffen har varit på Bror Hjorts hus med skolan och skapat fantastisk konst. Vi var där med henne som guide en helg och hämtade hem en skulptur av en hamster. Nu har hon tagit hem en tavla som hon målat där med kol och oljekritor. Den är fantastisk och numera ramad.

Jag är fredagstrött. Pollen eller förkylning, det är frågan. Jag hostar i a f som en gammal hund.

pyamasparty

Jag lyssnar till knastret av små munnar som knaprar jordnötskrokar. Vi är några extra idag, det är pyamasparty. Vi har ätit pizza ute och ser nu på Tringering som Mandy hade med sig. Jag funderar över mina tjejfester nuförtiden. Varför är jag ungefär fem gånger så gammal som alla andra på festerna? Är de intresserade av vad jag har gjort på jobbet idag? De verkade inte lyssna så värst. Vad kommer de att tycka om tio år när mamma vill ha tjejfest? Har jag dessa innestående då? Har jag skapat en tradition där det är naturligt att mamma är med på festerna?

De är väldigt söta i sina pyamasar.

veckopeng

För att minska skräåhögarna i barnrummet har vi börjat med veckopeng. Puffen får tio kronor när hon städat sitt rum på helgen, Hansi och Dosi får fem kronor var. Hansi plockar mest fram saker som Dosi sedan städar undan medans hon muttrar "Oj, vad hon har stökat ner!", Puffen städar motvilligt eftersom hon menar att det bara är tvillingarna som stökar ner men Dosi är mycket entusiastisk och far runt som en vettvilling.

Igår vaknade hon och var hängig och varm och tillbringade mycket av förmiddagen i sängen. När jag sa att det var dags att städa för veckopengen, men att hon inte behövde eftersom hon var febrig, flög hon upp ur sängen och började plocka undan. Grundlig var hon också, hon kröp in under sängen i sin jakt på saker och stoppade det mesta på rätt ställe.

Tyvärr, eller tur för Dosi kanske, såg det ut som vanligt senare på eftermiddagen. "Oj, vad Hansi har stökat ner, böst jag plockar upp lite." sa Dosi och började städa.

Det verkar som att Hansi sätter det lite i system att ha fått ett hembiträde. Idag sa hon att hon hade kissat i sina trosor men att hon hade lagt dem på badrumsgolvet. Jag sa att hon fick lägga dem i tvätten men Hansi menade att det skulle Dosi göra. Och det gjorde hon. Det verkar vara läge att ha lönesamtal här hemma.

Grill och tipspromenad

Vi hade besök av två klasskompisar till Puffen igår. Det blev ju fest, vi grillade och de tillbringade hela eftermiddagen med att skriva tipspromenad.

Här är frågorna:

1) Vem skrev Pippi.
1. Astpid Lind Gren
x. Sven Nodkvist
2. Bror jot

2) Vad heter L:s dagis fröken.
1. Siw
x. Cesilja
2. Mia

3) Vem skrev Petson och Findus.
1. Astrid
x. Bror Jot
2. Sven

4) Vad heter Nannes bror.
1. Nale
x. Ove
2. Potatis

Fråga fem var lurig, för den hann de inte skriva.

6) Väm van föra året i melefesvalen?
1. Halot
x. Lena
2. Mia

Den fråga som var svårast var nummer fyra, Nannes bror vann visserligen 165 miljoner igår och gav generöst Nanne hälften, men annars är det en rätt anonym liten björn. Men vi klarade det, han heter Nale.

Tjejerna hade barnvakt ifredags och för att minska trycket på farbror Bobber hyrde vi in en dotter till en kollega från Hudarn som numera pluggar här. Det var otroligt lyckat, Hansi och Dosi har undrat hela veckan om det inte är fredag snart så Anna kommer. Hela veckan har de berättat för sin fräscha fröken G vad som skulle hända på fredagen och även efteråt var alla nöjda (utom Dosi som inte gillade ostkrokarna hon hade med sig. Men hon kunde ändå äta två skålar.)

Jag och Joxen dejtade med dinner and movie.

RSS 2.0