Släktforskning

Farmor är på besök och är sugen på att släktforska. Hon frågar vad min mormor hade för flicknamn. Jag kommer inte riktigt ihåg och frågar morbror Jojan:
-Vad hette mormor i efternamn?
Dosi svarar blixtsnabbt:
-ANKA! Nej, TRIN!

ägda!!!!

Hansi och Dosi är så ägda! Vi har magsjuka de luxe, eller jag och Dosi har, Hanna väntar in sin tur till fredag hoppas jag eftersom det börjar kännas lite spänt att ringa till jobbet. Dosi körde sitt race ihop med Jox natten mot måndag medan jag började på måndag morgon. Då hade Jox redan anmält vab så vi var hemma båda två till min stora glädje. Jag vet inte hur jag skulle ha fixat den dagen själv hemma trots att jag varje gång jag vaknade hade en liten hand på pannan, Hansi och Dosi hämtade kallt vatten och tomtemust åt mig och sprang och hämtade toapapper när jag kräktes. Trots dessa omsorger var det skönt med en till vuxen hemma som kunde fixa mat och hålla dem undan. Även om toapappershämtandet var väldigt vänligt känns det bättre att kräkas utan publik.
Idag är jag bättre men inte särskilt bra. Halvsover ganska mycket men har kunnat fixa mat åt tjejerna. Det har blivit ganska mycket iPhonespel, lite för mycket. Nu har jag lovat dem att de ska få spela igen om de leker en halvtimme först. Så praktiskt att de inte kan klockan....

na na na na

Precis när jag började arbeta igen efter att ha varit hemma med Hansi och Dosi lyssnade Jox mycket på Veronica Maggio. En låt lät ungerfär "Na na na na du skulle dumpa mig". Jox berättade att Puffen gick runt hemma och sjöng: "Min mamma hon har faktiskt dumpat mig". Det tyckte jag var en träffande text, så känns det väl ungefär att börja jobba heltid efter att ha varit hemma heltid.
Jag berättade det för Puffen häromdan.
-Ha ha, den låten ska jag sjunga varje måndag, skrattade hon rått.
Ömhjärtade Dosi hittade raskt på en annan version:
-Min mamma hon har gosat med mig, den ska jag sjunga varje måndag.

fortsatt tandrapport

Till Dosis besvikelse har vi haft magsjuka så hon har fortfarande inte fått visa upp sin glugg på dagis. Däremot sover hon med en spegel i sängen för att kunna kolla in gluggen.

tandrapportering

Dosi tappade ju sin första tand i går, blev först lite förskräckt för att det kom blod, men efter att ha spottat och gurglat ett tag byttes förskräckelsen till allt större glädje. När Dosi är glad över något går det inte att missa, hon delar med sig, så det var ingen som missade hennes glugg eller tand eller berättelse om blodet och hur starka nypor pappa har.
Samtidigt som Dosi blev gladare sjönk Hansis humör. Det är ju inte så kul att vara den enda i familjen som inte har tappat en enda tand, eller hur? Peppad av Dosis lyckliga prat om tandfen plockade Puffy fram en rejäl tandsamling och planerade att tjäna ordentligt på att tandfen tydligen var på väg. Jag fick be henne att hoppas på ett nytt besök senare i veckan, både för att tandfen kanske inte hade så mycket guldpengar och för att Hansi nog inte skulle klara om båda syrrorna sprang runt med fickorna fulla med pengar och alldeles gluggiga munnar medan hon skulle vara pank och med alla tänder i behåll.
Jag och Joxen gissade sedan hur morgondagen skulle gestalta sig:
-Jag tror att Dosi kommer att springa runt med sin guldpeng i handen hela dagen.
-Ja, och hon kommer att visa gluggen fem gånger i timmen.
Hur har dagen sett ut då?
Jo, Dosi har sprungit runt med sin guldpeng i handen hela dagen och hon har visat gluggen fem gånger i timmen. Hon har visat olika trick man kan göra med gluggen som att sticka ut tungan i den och hon har testat att dricka vatten med ett sugrör fastsatt i gluggen. Stort solsken! Hanna har varit fortsatt mulen, men tinade upp lite när hon kom på att hon hade en guldpeng i spargrisen så att hon också kunde springa runt med en slant i handen. Sedan fick de följa med Jox och handla och skulle då spendera pengarna. Trots att det var magiska fepengar (i alla fall Dosis) räckte de inte så långt som de hade tänkt sig. Jox ringde från affären där tjejerna stod med dockor och andra dyra saker och det slutade med att de fick lägga till sina julklappspengar. Då saknades det bara tio kronor som de fick som veckopeng när de städat sitt rum och de kunde komma hem med "I drömmarnas trädgård" dockor.

tandfen

Dagen har bestått av lite förvirrat vabande, först Jox och sedan jag. Eftersom vi/jag misslyckades med att ringa till dagis och säga att Hansi och Dosi skulle komma senare fick de också stanna hemma och frottera sig med kräksjukan.
Det har varit en spännande dag, Dosi har nämligen haft en lös tand och vi har fått flitig rapporter om exakt hur lös den är, hur det känns när munnen är stängd, när hon vickar osv. Alldeles innan sängdags fick Jox känna på tanden och då ryckte han ut den. Dosi var först lite chockad, hon hade inte längre en lös tand utan en glugg, sedan oerhört stolt. Vi med. Nu hoppas vi att tandfen har kontanter i natt.

bröllopsbegrepp

Igår var vi bjudna på bröllop. Festprissar som vi är planerade vi vår klädsel noggrant. Jag förklarade vilka klädkoder som gäller på bröllop, att man ska undvika svart för att det signalerar sorg och att om man har rött på sig visar att man är kär i brudgummen.
Hansi undersökte sina kläder mycket noga.
-Det är väl inte rött någonstans? Inget rött va? Jag är INTE kär i den där brudgubben! Åh nej, min jacka är röd! Lovis, byt skor, de är röda, du är väl inte heller kär i brudgubben?
Alla tjejer tyckte att vi fick vänta ruskigt länge innan brudparet kom in. När det äntligen började röra på sig viskade Dosi:
-Nu kommer bruden!
-Nej, det är tärnorna.
-Men var har de glittret då?
Alla skötte sig utmärkt under vigseln även om somliga tyckte att det blev lite långt. När det var dags för brudföljet att tåga ut, brudpar och två uppsättningar tärnor med marskalkar förundrades Hansi igen:
-Vad många det var som gifte sig.
-Nej, det var bara den vitklädda som gifte sig, de andra är tärnor.
-Ja ja, tärnor och stjärngossar!
Sedan kastade vi blomblad och åkte hem, tjejerna var barnvakt åt Druvan och vi vuxna gick på fest.

RSS 2.0