Gapa stort

Hansi och Dosi har varit hos tandläkaren idag. De har längtat i en månad efter besöket, så det var ivriga tjejer som travade iväg imorse. Dessutom åkte vi bob dit, eller det var planen, men boben hängde mest på min rygg, det var alldeles för sandat för att det skulle vara något före.
De skötte sig exemplariskt, åkte rutchkana på tandläkarstolen och gapade stort. Hansi var tvåa på stolen och började gapa redan när tandläkaren förde in anteckningar om Dosi. De fick varsin ring, något som framförallt Dosi hade planerat för sedan de fick inbjudan.

Dubbelgångare

Det är doppelgangerweek på facebook, man ska byta ut sin profilbild mot någon känd person någon sagt att man liknar. Jag har tre; Barbara Streisand (tack för den Marc, jag grät inombords i en vecka), Katherine Heigl (några kids på skolan, mina favoriter för alltid) och Ozzy Osbourne (mina kära döttrar).
Jag började med Barbara, ingen verkade ens notera att jag bytt bild. Jag kallade på tjejerna och visade dem en bild på Katherine Heigl.
-Vem är det här? frågade jag och försökte hålla huvudet i samma vinkel och le på samma sätt. Dosi var tyst oförstående, Hansi sa tveksamt:
-Är det jag? Jag tror att det är jag.
-Är hon inte lik någon annan då?
-Nä, det är nog jag, sa Hansi. Dosi var ointresserad.
Jag visade en bild på Ozzy.
-Det är ju du mamma! utbrast Dosi glatt.
Just ja, jag trodde att Jox tyckte att jag var lik Alan Alda, men han menade Goldie Hawn. Tur där Joxen.

Kärleken.....

Hansi är kär i sin pappa. Hon har tidigare sagt att hon vill gifta sig med honom och när han sa att han ju redan var gift med mig och undrade vad vi skulle göra med mig så tyckte hon generöst att de fortfarande kunde låta mig bo hos dem, i källaren eller så.
Idag har Hansi och Dosi funderat på om tjejer och killar kan ha samma jobb. Kan tjejer arbeta på sjukhus t ex? Hansi kom fram till att det kan de, för när de vaccinerades på sjukhuset var det en tjej som gav dem sprutan. Sedan bestämde hon att hon ska börja jobba med Joxen på sjukhuset.
-Tänk vad avundsjuka alla kommer att bli när det börjar en ny tjej och jobbar med dig pappa! Men du får inte berätta att jag är ditt barn, säg att jag är din flickvän.
Efter att ha funderat en stund till kommer hon fram till att han nog trots allt måste vara gift med mig.
-Pappa, mamma är ju kär i dig, så hon vill nog inte att du träffar en annan kvinna och gifter dig med henne. Jag får väl gifta mig med Olle i stället, konstaterar hon besviket.

RSS 2.0