dare devil

Visst är det lite vågat att gå till frisören dagen efter man har hittat löss? Behandlingen visade att vi alla var lusfria utom Dosi, så jag kammade igenom håret lite extra, vilket inte var det lättaste eftersom det var så länge sedan jag klippte mig att jag inte ens minns när det var, och traskade till frisören. Sedan satt jag och höll tummarna för att hon inte skulle skrika "Ihhhh, äckligt, det är något som kryper här!" Det gjorde hon inte. Hon sa t o m att jag inte hade mjäll längre.

farsot

Jag har lyckliggjorts med lediga fredagar i år. Efter första veckan verkar det vara helt ypperligt, men frågan är ändå om inte bästa lediga dagen är måndagar? Det återstår att se.
Vi firade vår första lediga fredag med lite morgongos jag och Dosi. Hansi övergav oss för Bolibompa, men Dosi stannade kvar och gosade och kliade sig i håret och gosade och kliade. Kliade så mycket att vi gick upp och plockade fram kam och hårklämma och gick igenom håret på jakt efter husdjur. Den som söker den finner, iaf i Dosis hår. Feta löss som krälade runt och var allmänt vidriga. Hansi verkar ren och när Puffen kom hem från skolan hade jag redan köpt lusmedel så hon fick en kur otittad. Man ska egentligen inte avslusa lusfria, men jag ser luskarusellen framför mig, så nu lussanerar jag ALLT. Barn, sängar, möbler, leksaker. Jag har ett tvättberg i källaren som får Keb (vi fjällvandrare säger så) att skämmas. Välkomna alla bergsbestigare och äventyrare, i vårt tvättberg finns allt: höjd och vilda djur.
Min hårbotten kliar, men lusmedlet tog slut när jag dränkte tjejernas kalufser. Mer ska inhandlas i kväll för jag tror jag är en het luskandidat om man tänker på hur morgonen tillbringades.
Iiiiiiih, vi är äckliga!

Jag vill ha en man!

Vi sitter och äter lunch. Hansi drömmer sig bort och utbrister plötsligt:
-Jag vill ha en man!
-Va? Varför det? frågar jag.
-Det verkar så mysigt att ha någon att skratta med och kramas med, svarar Hansi.
Vi diskuterar saken ett tag och kommer fram till att hon måste välja sin man noga så att hon får en bra, som pappa. För, som Hansi säger, man vill ju inte ha en sur gubbe som skriker.
Det kan vara så att Bettet har fått lite konkurrens om sin kille. Hansi gillar honom skarpt. Vi chattade med honom på fb, Hansi dikterade och jag skrev.
-Vad vill du skriva då?
-Hmmm, jag tycker om dig, sa Hansi drömmande. Tycker du om mig? Du ser cool ut på din bild.
Jag tycker att Hansi är cool.

RSS 2.0