Vi har skapat ett schlagermonster!

Vi kunde ju inte låta bli att kommentera deltagarnas utseende. Vi (de vuxna deltagarna av schlagerlaget) blev mycket imponerade/avundsjuka av norska tjejens urringning och Puffen lyssnade och lärde.

-Vilka jättetuttar! var hennes kommentar till Sarah Dawn Finers nummer.

Vi har skapat ett schlagermonster!

barbieslott

Vi har blivit med Barbieslott igen, det tredje i huset. Hansi och Dosi har hett önskat sig ett lika underbart slott som Puffen har och jag byggde ett åt dem i julklapp (eller jag ritade ett mönster och hejade på när träslöjdsläraren sågade ut det.) Det blev dock inte så varmt välkomnat i familjen som jag hade hoppats och nu när jag köpte ett nytt på Blocket åt tjejerna sa Hansi:
-Nu kan vi ju slänga det gamla.

Puffen blev lite stött eftersom hon var med och målade julklappsslottet och som byggnadskonstruktör blev jag också lite sårad, men Hansi gick med på att använda vårt slott som trädgårdsannex till det nya slottet. Det är ljusblått och plastigt, enormt och helt underbart. Jag trodde att det skule vara ganska nätt, som Puffens slott,men det är lika högt somHansi och brett som en normalstor byrå,men Hansi och Dosi är nöjda och Puffen planerar att leka med sina systrar i det imorgon så snart de vaknar vilket luktar sovmorgon, så jag är också lycklig.

Jag har lyssnat på dockteater hela kvällen, Laverna, Rosa, Bella, Erika, Genevive, Anne-Lise och de andra barbieserna verkar trivas i sitt nya hem. Dosis dockor går in och ut genom dörren i slottet, Hansis ligger i sängen eller åker i hissen. När de möts planerar de hur Madame Karp ska dö: "Hon får flyga, jag fixar det." säger Barbieundercovermördaren Erika som inte längre vill vara sömmerska i Madame Karps skrädderi. Det är mycket njutbart.

delfinal fyra

Melodifestivalen är slut, det råder lite förvirring om nästa vecka, är det paus då? När är egentligen finalen? Vad gäller nästa helg, är det bara en vanlig lördag? Tur att mormor och morfar kommer så det blir lite partystämning ändå. 

Vi har ju använt oss av ett avancerat röstningssystem designat av Puffen där mick är det bästa och kludder det sämsta. Däremellan har vi kryss och hjärta. Jag insåg ikväll att jag suttit och ritat snoppar istället för mickar i fyra veckor.  De är ju ganska lika, eller så är det något undermedvetet.

Kvällens festival skördade flest kryss och kludder och minst antal mickar (typiskt, när jag äntligen lärt mig rita dem rätt!) men vi har efter flera veckors träning fixat konceptet. Som vanligt började Puffen piffa redan vid sextiden, puffa kuddar, ställa ut ljusstakar, plocka undan och göra fint. Vi ställde inte fram godiset för tidigt och klockan åtta var vi redo. Puffen hade fått en äkta melodifestivalattiralj, en skallra med roterande ljus i, av sin kompis mamma som varit på förra veckans delfinal i Leksand. Puffen snålade med batteriet och tände bara när det var micklåtar, dvs Agnes.

Godiset var perfekt avvägt, chips, choklad och ostkrokar. Puffen och jag delade en egen liten skål så vi skulle slippa röra oss för mycket ur soffan, tänk vilken visdom som följer med flera veckors erfarenhet. Puffen tävlade glatt om ostkrokarna med stenkrossen och erbjöd mig generöst de sista,men jag tappade lusten när hon outade att hon hade pruttat i skålen. Hur det gått till vet jag inte,men man vill ju inte chansa i sådana situationer så fem ensamma ostkrokar ligger och skramlar i en skål. Jag måste komma ihåg att slänga dem så inte Hansi och Dosi glatt ovetande mumsar i sig pruttkrokarna imorgon.

Puffen var inte överentusiastisk över låtarna ikväll så vi sparade lite på telefonräkningen och hon hann t o m borsta tänderna innan hon somnade.

tankeblockad och jumpadräkter

Hansi och Dosi har skuttat runt i jumpadräkter hela morgon, Hansis var lite för stor eftersom hon hade Puffens, så hon hade världens gulligaste häng i rumpan. Dosis var mer välstoppad.

Pga utvecklingen i munnen har Puffen insett att hon kommer inte att kunna äta äpplen i veckan, så Joxen har åkt för att köpa bananer.

Själv har jag bestämt att blockera skallen för skolan när jag är hemma. Ingen skola i min skalle på hemmaplan. Basta!

lördag.

i dag ska jag leka med Linnea. i dag är det meiodifestivalen.

IKEA

Vi har besökt IKEA tillsammans med farbror Bobber idag. IKEA är ungefär lika kul som äventyrsleken tycker barnen, de trodde att de varit där när de berättade om dagen för Joxen när de kom hem. Bollhav som bollhav, men på IKEA har de dessutom rrrrresturang. Tjejerna fick varsin vacker blomma och vas.

tre stordåd

Tre briljanta tjejer har gjort varsitt stordåd idag. Hansi och Dosi har skrivit sina namn och Puffen har en lös tand. En riktigt vinglig en.

Dosi låter hälsa att Tingeling bara hamnade i rumpan för att det var kul.

Dagens Dosi

-Mamma, jag har Trrrrringerrrring i rrrrumpan!

Dosi vill lotta ut en ny mobil, vem/vad är Trrrringerring och hur hamnade hon i Dosis rumpa?

melodifestivalen

i mårån så ska det vara melodifestivalen.

Spinkeluren

Hansi var lite uttråkad så jag skickade henne på spaningsuppdrag på Dosi. Hon skulle smyga och utan att bli upptckt komma tillbaka till mig och berätta vad Dosi höll på med.

Hansi smög tyst iväg och kom lika tyst tillbaka och viskade:
-Dosi klipper sin katt.

Mycket riktigt, Dosi satt vid köksbordet med sax, leksakskatt och ludd. Tur för katten att Hansi var en så utmärkt spinkelur.

Tack Sven-Ove!

Om de kulinariska äventyren under sportlovet inte riktigt har landat där jag hoppades, dvs att Joxen för en gångs skull skulle få komma hem till ett dukat bord, god mat och rent kök, så har jag faktiskt lyckats med andra saker. Korvstroganoff ingår inte längre i mitt sortiment av rätter, det verkar enkelt med det är faktiskt svårare än man kan tro, men fixa värmen i källaren, det kan jag!

Jag ringde äntligen till Vattenfall, beskrev problemet och fick löfte om att någon skulle komma klockan ett. Bara det var häpnadsväckande, jag var förberedd på månader av väntan på besöket och stod med kalendern i högsta hugg när hon sa att Sven-Ove kommer klockan ett idag om det passar. Men se, det gjorde han inte, han ringde klockan tolv och guidade mig per telefon genom rören och kranarna i källaren, förklarade pedagogiskt hur jag skulle vrida och vips var källaren varm och vi hade sparat 510 kronor. Hur bra är inte det? Sven-Ove hade lika gärna kunnat komma, vrida på kranen själv (åt vänster), hånle åt vår inkompetens och inkassera pengarna. Istället ringde han tillbaka 12.30 för att försäkra sig om att allt funkade och lämnade sitt mobilnummer så jag skulle kunna ringa tillbaka om det blev problem.

För första gången på mycket länge sitter vi i lekrummet utan att huttra fast vi inte är klädda i skoteroveraller 510 kronor rikare, eller ialla fall inte fattigare. Dessutom vet jag på ett ungefär hur värmeväxlaren fungerar (bar ska var på ett, svarta visaren) och vad kranarna är till för (två upp och två ner, vänster öppna, höger stänga, superenkelt!). Jag hoppas att Sven-Ove fick en härlig långlunch!

tjuvlyssnat från systrarnas veckomöte del 3

Puffen: Vi har mycket att avhandla idag, så det är viktigt att vi följer dagordningen jag mejlade ut till er igår. Har vi några övriga frågor?
Dosi: Jag har inte läst mina mejl, mamma satt och spelade det där Bamsespelet igår så jag kom inte åt datorn.
Hansi: Jag har en övrig fråga.
Puffen: Ok, dagens huvudpunkt är mammas vikt. Vi får inte låta henne fetta på sig, det är inte bra för hälsan.

Instämmande mummel

Puffen: Därför är det viktigt att vi sätter in stöten vid de mål vi kan, dvs frukost och middag. Lunchen kan vi inte påverka och tyvärr inte kvällschokladen heller.
Dosi: Men om vi hittar en chokladkaka kan vi väl äta upp den?
Hansi: Självklart! Allt för mammas hälsa! Men om vi är med i affären när hon handlar är det inte lika troligt att hon köper choklad. Om hon gör det ska vi alltid fråga om det är lördag. Alla vet att man bara får äta godis på lördagar, men det är nog bra att påminna om det ibland.
Puffen: Bra. För det till protokollet Dosi, vi beslutar det. Men nu tillövriga måltider, det är viktigt att hon inte får sitta för länge vid bordet, då hinner hon inte okynnesäta. Kom ihåg, det finns alltid saker hon kan hämta, ny sked, ketchup, macka, mjölk, vatten, möjligheterna är oändliga!
Hansi: Hi hi hi, mamma kommer att bli så smal!
Dosi: Ja, men det är viktigt att hon förblir smal också. Vet ni att risken för hjärt och kärlsjukdomar ökar drastiskt med varje kilo, det läste jag i pappas läkartidning.
Puffen: Med springet från bordet får hon ju motion också.
Hansi: Ja, motion behöver hon! Har ni sett vad glad hon blir när vi säger att hennes mat är god? Visst är det gulligt? Fortsätt med det, kom ihåg att vi älskar mamma även om vi inte älskar hennes mat. Jag har ett hemligt matförråd under sängen för dagar då det är riktigt oätligt.
Dosi: Ja, måtte sportlovet ta slut snart så pappa lagar maten igen.
Hansi: Min övriga fråga rör hushållspapper. Våra aktier i Skona går riktigt skapligt, men det skadar ju inte att hälla ut ett glas mjök per måltid eller så.
Dosi: Jag brukar dra ut långa girlanger av toalettpapper när jag är på toa.
Puffen: Ja, det är bra tjejer, snart har vi vår Securitasvakt för toaletten. Mötet är avslutat!

hör upp bröder....

Puffen till sin kompis:
-Ska jag berätta något coolt? Vet du att en gång sov mina morbröder ÄNDA TILL EFTER MIN EFTERMIDDAGSFILM!
-Wow! Så länge?
-Ja, de kan det!

Kaos

Hur råder man bot på kaos? Vi spelade fia idag.  Alla fick vara med efter att jag diskret förklarat för Puffen att två  bara var med på låtsas. En timme senare är tålamodet på upphällningen efter att spelplanen vält ca tusen gånger, tärningen kastats all världens väg, Dosi skallat mig tre gånger i sina försök att gosa upp mig, spelpjäser hamnat bakom tv:n, en fjärdedel av spelstyrkan vägrar slå med tärningen, men vill absolut hålla i den och min optimistiska kaffekopp varit ytterst nära att välta fler gånger än jag vill tänka på. Tur att kaosfaktorerna är så fina. Jag vet att det för fanns en utbildning som hette kaospiloterna. Finns den kvar tro? Undrar om jag är överkvalificerad för utbildningen, kanske kan bli gästföreläsare?

Hansi igen...

Vi leker i lekrummet och plötsligt ser jag att Hansis läppar har en blå kontur.
-Hansi, vad har du stoppat i munnen?

Inget svar, Hansi ser änglalik ut. Jag börjar leta runt efter vad som har färgat av sig.

-Eehm, det kan vara från en blå penna som jag målade läpparna med, mumlar de blå änglaläpparna ljuvt.

Ja, kanske det....

Lillis, lilli, Lily?

Vi gjorde en skräckblandad tur till skogen igår. Skogen kallas på fritids för Lillis, det är kanske mer en samling trd än skog, men alla var mycket glada över att gå dit. När vi väl var där blev Dosi ursinnig, grät och skrek "Var är Lilli, var är Lilli?" "Vi är i Lillis, det är här," försökte jag förklara utan resultat. Till slut förstod vi att Dosi hade trott att vi skulle hälsa på kusin Lily vilket föranledde en förklaring om att hon var i London vilket är en stad och vad är egentligen en stad? Vad är ett land? Till slut hittade vi ihåliga träd där kanske Piff och Puff bodde, vilket blev slutet på geografin för den dagen.

pristävling!!!!!!

Nu är Hansi i mitt blickfång igen. Puh!

Det är dags för en frågesport här tycker jag.

Vilka är det här, allt enligt Hansi och Dosi.

1) Pippi Rumprump

2) Lilla fru Jonsson

3) Idemoj

4) Minimoj

5) Streck

Rätt svar belönas med en mobil, tillverkad av Dosi!

det mamma inte vet, eller när råttorna dansar under bordet.

Det verkar som att barnens odygdsnivå varierar, de är inte inne i busperioder alla tre samtidigt, men det är alltid någon som är det. Just nu är det Hansi. Hon har ju sin filosofi att det mamma inte ser händer inte vilket ofta för henne under köksbordet med diverse tillbehör. Igår hittade jag henne där med en burk folköl! Vi hade ställt återvinningen på diskbänken och just den här burken var inte tom. Hanna hävdar bestämt att hon inte druckit något, men det mamma inte  vet osv....

När vi gosade i sofan igår kväll så sa hon att det kom rök ur hennes mun. Jag hoppas verkligen att det bara var rapar och inte andra hyss jag inte vet om.

Nu ropade just Dosi:
-Mamma kolla vad Hansi gör!

Jag tror det är läge att ta reda på det!

Fia

Jag vinner nestan altid i Fia.

All in

Ikväll går vi all in på Amy Diamond. Schlagergodiset är inhandlat, nu ska vi bara piffa för att få rätt schlagerstämning hemma. Farbror Bobber blev också schlagerbiten förra veckan, så han ansluter sig även ikväll. Nanne och Dockan ska också titta, röstformulären och en Amy D vimpel är tillverkade. Vi är redo, heja Amy!

Filippa bloggar

Jag tyker at Amy Dajmen är  best.

checklista

Hur vet man att kvinnan på Ica har magsjuka barn hemma?

1) uttjänta kläder

2) flottig lugg

3) misstänkt odör

4) vild/uppgiven blick

5) säkerhetsavstånd till medshoppare (pga smittorisk och tidigare nämnda lukt)

6) korgen fylld till hälften av olika varianter av blåbärssoppa och nyponsoppa

7) den andra hälften upptas av diverse tröstgodis, en uppladdning för en låååååång hemmaperiod

Kanske ska man också lägga till en air av äventyr, för hon vet att detta är det enda besöket utanför dörren på länge. Det gäller att fånga dagen, carpe diem liksom. Robin Williams skulle vara stolt.

Nu vet ni alla. Jag har ersatt den planerade middagen med ett telefonsamtal, det var också kul.

Dags att hetsäta tröstgodiset.


Lovet börjar tidigt

Hansi och Dosi var i sjunde himlen när vi hämtade Puffen på fritids idag. Hon var nämligen på badhuset vilket gav dem en hel kvart med Sinkepojken, numera uppgraderad till "den älskade Sinkepojken" eller "den lille nissen". Efter att ha blivit skallad i skrevet ungefär tusen gånger är jag inte övertygad om att den stora kärleken är besvarad.
-De är väldigt....livliga, sa han med ett skevt leende.

När vi gick hem sa Hanna:
-Pappa måste undersöka mig när vi kommer hem. Sukdomen har gjort mig suk.

-Det finns inga sjukdomarrrrrr, kontrade syrran.

Några spyor senare vet vi att Hansi hade rätt och Dosi fel och att lovförbannelsen förföljer oss. Ett lov utan sjukdomar i Röda hästen? Skulle inte tro det, ska aldrig mer tro det.

Lärarkandidater

Jag ska ha lärarkandidater imorgon. Dagis är stängt, så Hansi och Dosi ska få prova på läraryrket för en (halv) dag. Jag har tränat lite lärarskills med dem, sexorna arbetar med tema skräck, så jag lärde Hansi en spökhistoria som hon kan berätta om hon vill och vågar.

Jag berättade den där barn hör hur någon mumlar "ett två tre, nu äter jag upp dig" från en garderob, går dit och tittar och hittar en apa som äter banan.

Hansi lyssnade uppmärksamt och sa:
-Mamma, jag förstod nog inte riktigt.

Jag fick förklara poängen med hjälp av en riktig banan och då gick det bättre.

Filippa bloggar

i dag år tjugihundranio februari den tionde åt jag ris och vårrullar och moröter.

Hansi bäddar in mig i bomull

Tänk att komma hem och vara som bedövad. Inte riktigt orka mer. Sitta och stirra rakt fram. Och då ha en liten Hansi som känner att här finns det en mamma i nöd som behöver lite Hansiglöd. Det bjuder hon på i rikliga mängder. Hela kvällen har jag henne nära, uppmärksam. När hon somnat känns allt mycket bättre för Hansi har klappat min kind och krupit tätt intill. Hållit handen när vi åt och lockat fram lite skratt. Tusen tack Hansi.

snabba hopp mellan olika världar

Jag har levt många olika liv idag. Dagen började med lite pulkaåkning. Alla barn och Joxen, snö som sprutade, fartvind i håret.

Sedan snabb dusch och bussen till en yllebroderikurs hos hemslöjden vilket var kul och inspirerande men lite bisarrt, många tanter med vitt hår som tjoade högljutt över tjusiga tygstycken.

Därefter hade jag den stora lyckan att äta middag och dricka vin med en av mina favoritpersoner tills hon skulle ta tåget och jag bussen hem (via macken för att inte missa min del i förberedelserna av schlagerfesten,ostkrokarna).

Snabb promenad hem för att om möjligt gå bort vinfryntligheten. Det duger inte med vinstinna mammor när det ska tittas på schlager, inte ens om de har med sig ostkrokar. Alltså var det en mycket tillnyktrad mamma som bänkade sig i soffan när klockan slog åtta, även om Joxen tittade på mig och tänkte "här luktar sprit." Men han sa det inte högt.

schlagerlaget rapporterar

Så kom då kvällen vi väntat så länge på. Schlagerlaget utökades lite, farbror Bobber anslöt sig och för att få lite mer tyngd i sina röster skapade Puffen kolumner på röstformuläret för nallen Nanne och dockan Linnéa också. De röstade för det mesta precis som Puffen och gav ett stadigt vinstläge för hennes favoriter vilket ledde till att Emilia fick tre kludder (det sämsta, det betyg Nordman skulle ha fått om han vågat vara med i år. Kludderbetyget kom till för att Nanne inte skulle ta illa upp när Puffen skrev hans namn fel och kluddrade över det.) och tre mickar (det bästa betyget). Mittennivåerna var hjärta och kryss.

Vi gav förstås världens barn lite pengar när vi ringde och pratade med Marie S. Hon var den som fick högst betyg från hela laget, från Nanne till Jox och alla vi andra däremellan.

Puffen åt ostkrokar till hon fick ont i magen och somnade tyvärr i soffan innan festivalen var slut  men hon hann lyssna igenom alla låtar och se fem finalister och verkade ganska nöjd. Nanne och Linnéa partar vidare. 

Janko = mormor?

Hansi älskar Janko idag.

-Han heter samma som din mamma, Janko, Anko-trin. Janko-Anko.

Hansi har sagt hej till Janko i teven, men blev lite sur när han inte svarade.

Hansi vet att man måste ha blod i hela kroppen, annars dör man. Det pratade vi om igår men Dosi blev sur, hon har minsann inte blod i kroppen. Men det har Janko, sinkepojken och alla andra, i allafall enligt Hansi.

Hata Nordman

Vi i schlagerlaget ogillar starkt Nordman efter det att han så brutalt stal Carolas finalplats förra året. Puffen är övertygad att han är ondskan personifierad. Efter att ha läst en intervju med honom är jag också det, eller vad sägs om en pappa som tycker att två dagar är i längsta laget att stanna hemma, som sover till lunch som han med största sannolikhet inte lagar, som låter frun ta hand om rubbet och beklagar sig över att han inte kan åka på semester med frun eftersom det är så jobbigt att passa deras barn så ingen vill vara barnvakt över en helg. Men lämna allt till frun år efter år, det går fint. Inte konstigt att han bränner tjejer på scen.

Vi stod i kön på apoteket och Puffen bläddrade ivrigt i sin schlagerbilaga, hittade en bild på Nordman och spred sin visdom vidare till sina ovetande små systrar:
-Kolla, han är ond, han eldar upp tjejer!

Vi brukar snabbspola förbi hans låt när vi kollar på finalen från förra året.

-Spola mamma, det är dummingarna, spola fort!

Schlagerlagets dom är hård och enhällig: Kryss! Dubbelkryss!

(Jag kanske borde gå ut mer?)

Love story

Hansi och Dosi har träffat sin favorit idag, Sinkepojken eller "den där nissen som kallas Rodde" som Hansi så fint uttryckte det. Han ska få en present av systrarna, en loppa där det står "Busa med Hansi" eller "Busa med Dosi" under varje flik.

Puffen och jag fortsätter att ladda för lördagen. Godnattsagan ikväll var Aftonbladets schlagerbilaga. Jo, det råder schlageryra i röda hästen.

Hansi busar

Hansi har busat idag. Hon åt sin kära risgrynsgröt till lunch och bad om en portion till. Det fick hon förstås men den ville hon inte äta upp och den blev stående.

När vi hämtat Puffen och fikat och haft oss ville Hansi ha mer gröt, men eftersom jag tyckte den hade fått en viss mognad sa jag nej.

-Men jag vill ha gröt med kanel och socker!

Jag sa nej och fortsatte prata med en syster i telefonen. Hansi försvann ur synfältet men jag hörde hur hon bankade på något. Jag trodde hon hittat en gammal bultbräda och var glad att hon glömt bort gröten. Efter en stund tittade jag under bordet, där Hansi satt med sin gröttallrik och slog kanelburken mot tallriken. Gröten var väldigt brun.

-Men du skulle ju inte äta någon gröt nu!
-Men mammaaa, du kan inte se mig!

Jag tog gröten och Hansi försvann igen. Jag gick och letade efter henne och när jag kom in i hennes rum var täcket misstänkt toppigt. Dosi hjälpte mig att leta och när vi ropat en stund lyfte Hansi på täcket, log stort och viftade nöjt med en påse jordnötter. Förbjudna nötter, inte avsedda för barn, något Hansi är väl medveten om.

Dagens filosofiska fråga à la Hansi: Om något händer, men mamma inte ser det, har det verkligen hänt då? 


overallerna

Hansi och Dosi berättade stolt att alla på dagis tyckte att deras nya overaller var så fina.

Jox berättade att dagisfröken sagt:
-Nu slänger ni väl de gamla!

Hansi är kär....

i BolibompaDjanko. Vi såg honom på tv förra veckan och Hansi fick något drömskt i blicken och sa:
-Jag är lite kär i Djanko. Jag vill att han ska komma hit och busa med mig.

Sedan dess har hon fantiserat om vad hon ska göra med honom om han kommer och hälsar på. Hon ska göra gipshänder med honom, eller han ska få göra på henne, hon ska busa med honom och kanske t o m binda fast honom någonstans.

Dosi verkar också vara lite förtjust i en äldre kille,en av fritidsledarna på Puffens fritids. När vi hämtar Puffen blir Dosi lite galen, ropar och hojtar föratt fånga killens uppmärksamhet och springer skrikande och gömmer sig när han låtsas jaga henne. Idag döpte hon honom till Sinkepojken, ungefär som Sinkeluren men det är ju upptaget.

Sinkepojken spelade pingis med några andra barn men tog sig ändå tid att busa lite med Dosi som ville stila och lyfte Hanna som ramlade och slog huvudet i golvet och sedan fick vi bråttom hem.

Lilla söta Dosi

Dosi har haft lite otur med nattkissandet. Hon sover tyngst av alla barnen och brukar inte vakna när hon ska kissa eller för den delen när hon redan har kissat. Vi brukar ta upp henne till toaletten varje kväll och hon är så söt när hon sitter och halvsover på toalettstolen. Munnen blir ännu plutigare än vanligt och hon är på gott humör och kan börja berätta historier från dagis.

Igår fick jag in en sådan pusstuds på kinden att jag aldrig höllpå att komma i säng. Jag pussade och Dosi skrattade och när jag lyckades slita mig viskade hon:
-Mamma, titta på Hanna, ser du vad gullig hon är när hon sover.


overaller

Nej, man köper inte nya overaller till tvillingar i början av februari. Stackars Hansi och Dosi har sett ut som luffare ett tag i sina skitiga trasiga gamla overaller men deras föräldrar har dragit sig för att lägga ut 1200 spänn på något de kommer att ha vuxit ur nästa år. Igår var vi på klädbytardagar och handlade overaller och lite andra kläder och alla barn fick välja varsin leksak, Hansi och Dosi valde varsin lilla fru Jonsson, en där hon är sjöjungfru och en där hon är brud. De fick också Ariels kompisar Blunder och Sebastian. Puffen köpte en porslinsdocka som hon genast döpte efter sin bästa kompis i klassen.

Man kan ju inte låta bli att älska klädbytardagar.

RSS 2.0