tandrapportering

Dosi tappade ju sin första tand i går, blev först lite förskräckt för att det kom blod, men efter att ha spottat och gurglat ett tag byttes förskräckelsen till allt större glädje. När Dosi är glad över något går det inte att missa, hon delar med sig, så det var ingen som missade hennes glugg eller tand eller berättelse om blodet och hur starka nypor pappa har.
Samtidigt som Dosi blev gladare sjönk Hansis humör. Det är ju inte så kul att vara den enda i familjen som inte har tappat en enda tand, eller hur? Peppad av Dosis lyckliga prat om tandfen plockade Puffy fram en rejäl tandsamling och planerade att tjäna ordentligt på att tandfen tydligen var på väg. Jag fick be henne att hoppas på ett nytt besök senare i veckan, både för att tandfen kanske inte hade så mycket guldpengar och för att Hansi nog inte skulle klara om båda syrrorna sprang runt med fickorna fulla med pengar och alldeles gluggiga munnar medan hon skulle vara pank och med alla tänder i behåll.
Jag och Joxen gissade sedan hur morgondagen skulle gestalta sig:
-Jag tror att Dosi kommer att springa runt med sin guldpeng i handen hela dagen.
-Ja, och hon kommer att visa gluggen fem gånger i timmen.
Hur har dagen sett ut då?
Jo, Dosi har sprungit runt med sin guldpeng i handen hela dagen och hon har visat gluggen fem gånger i timmen. Hon har visat olika trick man kan göra med gluggen som att sticka ut tungan i den och hon har testat att dricka vatten med ett sugrör fastsatt i gluggen. Stort solsken! Hanna har varit fortsatt mulen, men tinade upp lite när hon kom på att hon hade en guldpeng i spargrisen så att hon också kunde springa runt med en slant i handen. Sedan fick de följa med Jox och handla och skulle då spendera pengarna. Trots att det var magiska fepengar (i alla fall Dosis) räckte de inte så långt som de hade tänkt sig. Jox ringde från affären där tjejerna stod med dockor och andra dyra saker och det slutade med att de fick lägga till sina julklappspengar. Då saknades det bara tio kronor som de fick som veckopeng när de städat sitt rum och de kunde komma hem med "I drömmarnas trädgård" dockor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0